Al contingut principal

Horts comunitaris per a entitats

  • Projecte d'horts urbans de l'Ateneu al carrer Amposta
  • Grup d'usuaris de l'Hort comunitari de Mira-sol en l'acte de lliurament de claus
  • Sol·licitud de participació a l'Hort comunitari de Mira-sol
  • Hort comunitari de Mira-sol

Horts del carrer Amposta

L’Ateneu reformula el seu projecte d’horts urbans, que anteriorment desenvolupava als horts de Can Mates, a partir de l’adjudicació d’un nou terreny municipal, dins del programa Cultiva't.  

L'espai, ubicat al carrer Amposta, acull 14 horts de 48m2, 7 horts de 38m2, i dos de comunitaris de prop de 100m2, i es tracta d'un projecte de cultiu ecològic on la gestió i assessorament en el cultiu es farà des de l'entitat.

​L’objectiu d’aquest projecte és crear un espai on a més de transmetre i fomentar l'autoconsum ecològic, es realitzin activitats en comunitat on les decisions siguin preses de manera assembleària, i que aquest fet fomenti un sentiment de comunitat i de pertinença al projecte que ajudi a que els horts funcionin de manera òptima.

Trobareu més informació a http://www.ateneu.cat o al telèfon 936745195.

Hort comunitari de Mira-sol

L’hort comunitari ecològic de Mira-sol es planteja com un espai formatiu en valors i capacitats; un espai de gestió ambiental, productiu i d’ajuda a l’economia, socialitzador i de cohesió intergeneracional; i, finalment, un espai recreatiu, de salut i de seguretat per als col·lectius més vulnerables.

L'hort disposa d’una zona d’hort personal o grupal (6 parcel·les de 48,6 m2, 14 de 24,3m2  i 20 de 36,5m), una zona d'hort comunal, un hivernacle, una pèrgola, una zona de lleure, una zona de jardí mediterrani, un espai de canviador, una zona de compostatge comunitari, diferents espais d’emmagatzematge, i una tanca perimetral, entre d’altres.

A nivell social, l’hort és una comunitat constituïda en forma d’associació sense ànim de lucre que vetlla pel bon funcionament de l’espai i per l’autosuficiència econòmica. 

L'hort disposa de quatre modalitats de participació cada una amb una quota de pagament específica, amb diferents superfície de cultiu i possibilitats d’implicació en les dinàmiques col·lectives i de formació.

Trobareu més informació a http://www.hortmirasol.cat

Horts de Volpelleres/ Can Canyameres

Els horts de Volpelleres neixen de l'interès dels veïns del barri per poder donar ús als solars existents. A través del Programa Cultiva't, l'Associació de Veins del barri Volpelleres es va presentar a un concurs per optar a la gestió dels horts ubicats al costat de la Masia de Can Canyameres. Amb aquest nou espai al barri, l'entitat vol generar una comunitat d'hortelans que puguin donar sortida a les seves inquietuds respecte a l'alimentació saludable i al consum responsable. Els productes provinents de l'hort són cent per cent ecològics i es cultiven en un entorn col·laboratiu on els propis hortelans s'autogestionen amb el suport i direcció de l'associació de veïns del barri.

L'hort d'uns 900 m2. i cent per cent adaptat, disposa de 14 parcel·les familiars d'entre 20 i 35 m2., una caseta d'eines, una zona comunitària, una zona de compostatge i una font.

La voluntat és que els horts de Volpelleres esdevinguin un espai de socialització on poder generar nous coneixements i experiències dins d'un àmbit autogestionat i inclusiu, on la clau sigui el voluntariat i la formació per part d'experts.

Trobareu més informació al document de les Bases de participació.

Top