Al contingut principal

Horts comunitaris per a entitats

  • Projecte d'horts urbans de l'Ateneu al carrer Amposta
  • Grup d'usuaris de l'Hort comunitari de Mira-sol en l'acte de lliurament de claus
  • Sol·licitud de participació a l'Hort comunitari de Mira-sol
  • Hort comunitari de Mira-sol

Horts del carrer Amposta

L’Ateneu reformula el seu projecte d’horts urbans, que anteriorment desenvolupava als horts de Can Mates, a partir de l’adjudicació d’un nou terreny municipal, dins del programa Cultiva't.  

L'espai, ubicat al carrer Amposta, acull 14 horts de 48m2, 7 horts de 38m2, i dos de comunitaris de prop de 100m2, i es tracta d'un projecte de cultiu ecològic on la gestió i assessorament en el cultiu es farà des de l'entitat.

L’Ateneu posa les parcel·les a disposició dels usuaris i col·lectius que ho sol·licitin mitjançant un formulari disponible a www.ateneu.cat o a la secretaria de la seu (av. de Gràcia, 16), entre els dies 24 d’abril i 5 de maig. Entre tots els sol·licitants, i en cas que n’hi hagi més que parcel·les, es farà un sorteig públic, havent-hi prioritat per als socis i sòcies de l’Ateneu en primer lloc i residents a Sant Cugat en segon lloc. El sorteig tindrà lloc el proper 11 de maig, a la sala d’actes de l’entitat (19 h).

​L’objectiu d’aquest projecte és crear un espai on a més de transmetre i fomentar l'autoconsum ecològic, es realitzin activitats en comunitat on les decisions siguin preses de manera assembleària, i que aquest fet fomenti un sentiment de comunitat i de pertinença al projecte que ajudi a que els horts funcionin de manera òptima.

Hort comunitari de Mira-sol

L’hort comunitari ecològic de Mira-sol es planteja com un espai central des de diverses òptiques: un espai formatiu en valors i capacitats; un espai de gestió ambiental; un espai productiu i d’ajuda a l’economia; un espai socialitzador i de cohesió intergeneracional; i, finalment, un espai recreatiu, de salut i de seguretat per als col·lectius més vulnerables.

A nivell espacial, l’hort disposa d’una zona d’hort personal o grupal (6 parcel·les de 48,6 m2, 14 de 24,3m2  i 20 de 36,5m), una zona d'hort comunal, un hivernacle, una pèrgola, una zona de lleure, una zona de jardí mediterrani, un espai de canviador, una zona de compostatge comunitari, diferents espais d’emmagatzematge, i una tanca perimetral, entre d’altres.

A nivell social, l’hort és una comunitat constituïda en forma d’associació sense ànim de lucre que vetlla pel bon funcionament de l’espai i per l’autosuficiència econòmica, amb el suport d’una persona encarregada de la dinamització comunitària fins al maig del 2017.

L'hort disposa de quatre modalitats de participació cada una amb una quota de pagament específica, amb diferents superfície de cultiu i possibilitats d’implicació en les dinàmiques col·lectives i de formació.

Les parcel·les ja estan adjudicades i van entrar en funcionament a l'octubre de 2016.

Top