Al contingut principal

Detall notícia

  • Presentació de Viles Florides
  • Rètol de Viles Flories

08 de juny 2017 Territori

Sant Cugat reforça la seva aposta com a ciutat verda i de qualitat sumant-se al projecte Viles Florides

Prop de 90 pobles i ciutats de Catalunya participen en aquesta iniciativa per mostrar la riquesa natural i paisatgística del país.


Sant Cugat ja forma part del club de Viles Florides de Catalunya. “D’aquesta manera”, ha remarcat la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, “refermem novament la nostra aposta com a ciutat verda i capdavantera en el paisatge urbà de qualitat”.

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que es destaquen per la seva actuació en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. Actualment hi ha a Catalunya 89 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà.

Aprofitant la incorporació de Sant Cugat com a Vila Florida, s’han realitzat recentment un conjunt d’intervencions en una desena de rotondes, places i jardins. En aquestes noves plantacions l’Ajuntament –tal i com preveu el recent Pla Director del Verd Urbà- ha potenciat l’ús de vegetació mediterrània per tal d’optimitzar els recursos hídrics. A més, també s’ha plantat vegetació arbustiva amb flor que té un cicle vital de més d’un any, evitant així les plantes amb flor d’una sola temporada.

D’altra banda, un jurat especialitzat certifica i renova cada any la distinció de Vila Florida atorgant entre una i cinc “Flors d’Honor” a cada ciutat en funció del seu paisatge urbà. Precisament avui el jurat ha visitat Sant Cugat i, el proper mes de setembre, es donarà a conèixer totes les distincions amb les “Flors d’Honor” que rep cada municipi. 

El projecte Viles Florides

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta amb flor.

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Per a Viles Florides, l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables i té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l'estat i conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

Top