Al contingut principal

Detall notícia

  • Ramon Palacio, nou Síndic de Greuges de Sant Cugat
  • Reconeixement a Jaume Clavell en el seu adéu com a Síndic de Sant Cugat
  • Jaume Clavell, acompanyat de l'alcaldessa i altres síndics assistents al seu comiat al càrrec

10 de octubre 2017 Ajuntament

Ramon Palacio, escollit nou Síndic de Greuges de Sant Cugat

Enginyer de professió i vinculat a la vida associativa cultural i esportiva de la ciutat, relleva del càrrec Jaume Clavell.


El ple municipal extraordinari celebrat aquesta dilluns a la tarda ha aprovat –amb els vots a favor de PDeCAT, PSC, el regidor no adscrit, ERC (en la primera votació s’ha abstingut) i ICV-EA (en la primera votació s’ha abstingut); l’abstenció de la CUP; i els vots en contra de C’s i PP- escollir Ramon Palacio com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat. La presa de possessió oficial d’aquest càrrec tindrà lloc demà aquest dimarts, 10 d’octubre.

Palacio, que ha estat proposat per l’alcaldessa, Mercè Conesa, rellevarà Jaume Clavell, el primer Síndic que ha tingut Sant Cugat (2007-2017) i que ja ha complert els dos mandats que marca la llei. L’alcaldessa ha agraït la “neutralitat, la professionalitat i la reivindicació” de Jaume Clavell i ha desitjat molta sort a Ramon Palacio en la seva nova etapa en aquest càrrec. Conesa ha destacat que “la figura del Síndic és indispensable per a una ciutat com la nostra, que vol garantir els drets i les llibertats de la ciutadania”.

Ramon Palacio

Enginyer de telecomunicacions de professió i especialista en consultoria tecnològica, Palacio és un home fortament arrelat a Sant Cugat: soci d’entitats com el Club Muntanyenc o els Amics de Pedra i Sang, va ser president de la Coordinadora d’AMPAs de les escoles públiques de Sant Cugat el 1997-1998 i, actualment, és membre de la Comissió organitzadora de la Marxa Cap del Rec del CMSC, 2016 i 2017.

Jaume Clavell, dos mandats com a Síndic

El fins ara Síndic de Greuges de Sant Cugat s’ha acomiadat aquest dilluns al ple municipal del seu càrrec. Clavell ha aprofitat també per presentar la memòria del Síndic entre els anys 2014 i setembre 2017. En aquest informe Clavell assenyala que el tracte personal amb l’organigrama municipal “ha estat sempre correcte i respectuós. La relació de proximitat ens ha permès la majoria de vegades la fluïdesa necessària per obtenir la informació sol·licitada, gestionar els acords oportuns i portar a terme entrevistes pactades”.

L’informe detalla que en aquest període (2014-17) l’Oficina del Síndic ha realitzat 189 assessoraments i ha tramitat 456 queixes. Els principals àmbits on ha actuat el Síndic han estat els de territori i disciplina urbanística, serveis urbans (manteniment via pública) i seguretat ciutadana.

El Síndic, defensor de les llibertat i drets fonamentals

El Síndic Municipal de Greuges de Sant Cugat del Vallès (sindic.santcugat.cat)és una institució que té la funció de defensar les llibertats públiques i els drets fonamentals dels veïns del municipi. Amb aquesta finalitat pot supervisar l'activitat de l'Ajuntament i de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, així com dels serveis públics que en depenen. El Síndic Municipal de Greuges és escollit pel Ple municipal, a proposta de l'Alcalde, prèvia consulta a la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix i als grups polítics representats al consistori i audiència als Consells de Districte i entitats associatives del municipi. El càrrec té una durada de cinc anys i no pot ser exercit per una mateixa persona durant més de dos mandats consecutius.

Top