Al contingut principal

Detall notícia

  • Acte de la primera pedra del nou edifici de l’Institut Leonardo da Vinci
  • Acte de la primera pedra del nou edifici de l’Institut Leonardo da Vinci
  • Acte de la primera pedra del nou edifici de l’Institut Leonardo da Vinci

07 de abril 2017 Educació

Primera pedra del nou edifici del Leonardo da Vinci, que es preveu entri en servei el curs 2018-2019

L’institut , que passarà a tenir sis línies d’ESO i tres de batxillerat, s’està construint al costat de l’estació de Volpelleres, amb un cost de 7,5 milions d’euros.


L’alcaldessa, Mercè Conesa, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, han col·locat aquest migdia la primera pedra del nou edifici que acollirà  l’Institut Leonardo da Vinci. El nou equipament s’ha començat a construir al carrer Alfons d’Aragó, just al costat de l’estació del FGC de Volpelleres, i està previst que obri portes el curs 2018-19

“Amb la construcció d’aquest nou edifici que acollirà l’IES Leonardo da Vinci”, ha subratllat  Mercè Conesa, “la ciutat mostra novament el seu compromís amb l’educació pública de qualitat”.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha agraït “l’esforç col·lectiu” que ha permès construir aquest nou institut, entre els quals ha citat la comunitat educativa i l’AMPA d’aquest centre així com els grups municipals.  També s’ha referit al “compromís amb la comunitat educativa de Sant Cugat” que ha demostrat de conselleria d’Ensenyament de la Generalitat.

Finalment, Mercè Conesa ha remarcat que “no podem oblidar l’actual edifici del Leonardo da Vinci” i ha assegurat que “treballarem per tal de millorar-lo perquè continuï oferint els cicles de formació professional”. Per això s’ha compromès a, en cas que sigui necessari, “avançar els diners” per tal de fer actuacions que garanteixin “la qualitat educativa a Sant Cugat”.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha explicat que l’Ajuntament de Sant Cugat “sempre és molt diligent i insisteix en les demandes educatives que necessita la ciutat, però sempre ho fa des del compromís i la responsabilitat”. La consellera ha afegit que “l’educació és un dels principals patrimonis del nostre país”.

L’acte ha comptat amb la presència, entre d’altres autoritats, de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet; la regidora d’Educació, Esther Salat; el regidor d’Esports, Eloi Rovira; el director de l’Institut, Fernando Anglada; així com diversos regidors i veïns i veïnes.

Un Leonardo més gran

El nou edifici del IES Leonardo da Vinci, amb un cost de 7,5 milions d’euros, serà de 6 línies d’ESO i 3 de batxillerat. Es calcula que acollirà uns 1.100 alumnes. A l’actual centre, a la carretera de Rubí,  s’imparteixen 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat. Al curs 2016-17 té un total de 722 matriculats.

El Leonardo da Vinci ofereix estudis d’Educació Secundària Obligatòria, batxillerat de ciències i tecnologia, batxillerat d’humanitats i ciències socials, cicles formatius de grau mitjà (Gestió administrativa, Activitats comercials, Instal·lacions de telecomunicacions i Atenció a persones en situació de dependència) i cicles formatius de grau superior (Administració i finances, Sistemes de telecomunicacions i informàtics, i Educació infantil).

Cal  remarcar també que el nou edifici disposarà de serveis energètics eficients i sistemes d’estalvi d’aigua

Un pavelló d’ús compartit

Ajuntament i Generalitat han acordat reconvertir el gimnàs de l’Institut en un pavelló de 1.175 m2. Aquest espai serà d’ús per al centre i, fora de l’horari lectiu, podrà ser utilitzat per entitats esportives del municipi. La construcció d’aquest pavelló ha tingut un cost de 850.000 euros, que ha pagat l’Ajuntament.

Top