Al contingut principal

Detall notícia

  • Presentació de la  30a Diada de la Puntaire
  • XXX Diada de la Puntaire

10 de maig 2017 Cultura

Més de 1.500 puntaires es trobaran aquest diumenge a Sant Cugat en la 30a Diada de la Puntaire

La trobada, al passeig Antoni Gaudí, vol posar en valor la tasca de les puntaires, tan artística com social.


El proper diumenge 14 de maig Sant Cugat acollirà la 30a Diada de la Puntaire, una trobada anual que aplega gairebé la totalitat d’associacions i agrupacions de Puntaires de Catalunya i altres de l’estat i del sud de França.

En la trobada, que se celebrarà al llarg del passeig d’Antoni Gaudí, més de 1.500 puntaires vingudes d’arreu del país faran puntes i mostraran els seus treballs. En aquesta ocasió, a més, hi haurà venedores i exhibidores de països com Alemanya o França que vénen especialment per a l’ocasió.

Sant Cugat compta amb dues agrupacions de dones puntaires: del Centro Castellano Manchego, grup impulsor de la trobada a Sant Cugat, i les Puntaires de La Unió, que es reuneixen periòdicament al Monestir per fer boixets.

En la presentació de l’activitat, que ha tingut lloc aquest dimarts al Claustre del Monestir, la tinenta d’alcalde de Cultura ha definit l’activitat com una “oportunitat única d’apropar aquesta art a la ciutat i donar a conèixer a un públic jove una tècnica antiga que ara viu un ressorgiment”.

La presidenta de l’Associació Catalna de Puntaires, Rosa M. Provencio, s’ha mostrat molt satisfeta de l’organització de la diada a Sant Cugat i ha explicat que “les puntes i els boixets ens uneixen amb la majoria dels països d’Europa, que també mantenen viva aquesta tradició”.

De la seva banda, Lupe Galán, representant del Centre Castellano Manchego  de Sant Cugat, ha explicat que en la seva associació “estem fent una gran labor social amb el grup de puntaires, moltes d’elles persones soles que troben en aquest grup una sortida i un punt de trobada imprescindible”.

Top