Al contingut principal

Detall notícia

  • Oficina d'Atenció Ciutadana

18 de juliol 2017 Ple municipal

L’Oficina d’Atenció Ciutadana prioritzarà l’atenció als adults que vagin acompanyats de nadons

La mesura, aprovada al Ple a través d’una moció institucional, es farà efectiva a l’OAC abans del proper mes d’octubre.


El ple municipal celebrat aquest dilluns ha aprovat una moció institucional que insta l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a prioritzar l’atenció als adults que vagin acompanyats de nadons (entre els 0 i els 24 mesos). La moció recorda que en aquesta edat “el sistema immune del nadó encara es troba en desenvolupament” i portar-los “a llocs públics els exposa a una ingent quantitat de virus i / o sistema de climatització als quals no s'haurien de veure sotmesos”. Aquesta mesura es farà efectiva abans del proper mes d’octubre.

D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció institucional per fer un cens sobre l'estat i la ubicació dels pals de les instal·lacions de serveis (llum, telefonia i enllumenat públic) als barris de la Floresta, les Planes i Mira-sol. El text acorda “fer un pla de retirada i reubicació dels pals de les instal·lacions que obstaculitzin l'accessibilitat i que afectin la seguretat de vianant i vehicles”. Per això es demanarà a les empreses propietàries de les instal·lacions “la retirada i reubicació dels pals que són de la seva propietat” i es sancionarà, si s'escau, “les empreses que defugen de la seva responsabilitat”.

El ple també ha aprovat una tercera moció institucional per a l’obligat compliment dels acords de les mocions presentades i aprovades pel Ple de l’Ajuntament. El text insta el “govern municipal perquè habiliti un sistema de comunicació immediat amb els grups polítics municipals proposants de les mocions, per a informar-los de les actualitzacions incloses en el seguiment de les esmentades mocions”.

Finalment, el ple també ha donat compte de la declaració de la Junta de Portaveus en suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Dues mocions més aprovades

D’altra banda, el ple ordinari corresponent a juliol ha aprovat dues mocions més:

  • Moció, en nom del Centre d’Estudis per la Pau J.M. Delàs, de rebuig a la producció i venda d’armes que alimenten els conflictes dels que fugen les persones refugiades. Ha estat aprovada per tots els grups municipals excepte PP i C’s, que hi ha votat en contra.
  • Moció per donar suport al manifest Millorar el sistema sanitari: enfortir l’atenció primària, impulsada per entitats i plataformes en defensa de la sanitat pública i milers de professionals i usuaris de la sanitat pública de Catalunya. Ha estat aprovada per tots els grups municipals excepte el PdeCAT i ERC, que s’han abstingut.
 
Top