Al contingut principal

Detall notícia

  • Ramon Palacio

15 de setembre 2017 Ajuntament

L’alcaldessa proposa Ramon Palacio com a nou Síndic de Greuges de Sant Cugat

Vinculat a la vida associativa cultural i esportiva de la ciutat, i amb experiència en l’administració pública, rellevaria del càrrec a Jaume Clavell.


L’alcaldessa, Mercè Conesa, proposarà al ple municipal el santcugatenc Ramon Palacio per rellevar l’actual Síndic de Greuges de la ciutat, Jaume Clavell, que ha de deixar el càrrec en finalitzar els dos mandats estipulats al Reglament del Síndic. L’alcaldessa farà aquesta proposta en un ple extraordinari que se celebrarà el mes d’octubre (sense data encara prevista) i que servirà també per acomiadar el síndic actual, el qual presentarà en aquesta sessió plenària la memòria anual.

Defensor de les llibertat i drets fonamentals

El Síndic Municipal de Greuges de Sant Cugat del Vallès (www.sindic.santcugat.cat) és una institució que té la funció de defensar les llibertats públiques i els drets fonamentals dels veïns del municipi. Amb aquesta finalitat pot supervisar l'activitat de l'Ajuntament i de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, així com dels serveis públics que en depenen. El Síndic Municipal de Greuges és escollit pel Ple municipal, a proposta de l'Alcaldessa. El càrrec té una durada de cinc anys i no pot ser exercit per una mateixa persona durant més de dos mandats consecutius.

Apunt biogràfic

Ramon Palacio és un home fortament arrelat a Sant Cugat: soci d’entitats com el Club Muntanyenc o els Amics de Pedra i Sang, va ser president de la Coordinadora d’AMPA’s de les escoles públiques de Sant Cugat el 1997-1998 i, actualment, és membre de la Comissió organitzadora de la Marxa Cap del Rec del CMSC, 2016 i 2017. A més Palacio coneix bé l’administració pública, on ha ocupat diversos càrrecs. 

Top