Al contingut principal

Detall notícia

  • Joan Puigdomèch i Damià Calvet, durant la presentació dels dos processos participatius
  • Tornem a caminar per la Floresta
  • Participa al Pla d'Equipaments de la ciutat

05 de maig 2017 Participació

L’Ajuntament impulsa un nou procés participatiu per actualitzar el Pla d’Equipaments de la ciutat

Paral·lelament també es posa en marxa un altre procés participatiu a la Floresta: el de mobilitat i el de la 2a fase del Pla de Millora d’aquest barri.


Aquesta setmana s’ha posat en marxa el Procés participatiu del Pla d’Equipaments, amb l’objectiu de posar a debat de la ciutadania la previsió d’equipaments educatius, culturals, sanitaris i esportius de Sant Cugat per als propers anys. La voluntat de l’Ajuntament és la ciutadania, ja sigui a títol individual o col·lectiu a través d’entitats puguin fer les seves propostes i aportacions sobre les necessitats, els usos i les ubicacions dels futurs equipaments.

Durant la presentació d’aquesta iniciativa, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, va apuntar que “la ciutat és viva i les conjuntures són canviants. Posem en marxa aquest procés per tal d’adaptar el Pla d’Equipaments a les necessitats que té actualment Sant Cugat”. El procés participatiu prendrà de base l’actual Pla d’Equipaments, del qual s’ha executat un 65%.

D’altra banda, el comissionat de participació ciutadana, Joan Puigdomènech , va remarcar la importància de fomentar la participació ciutadana i “de posar en mans de la ciutadania els canals per fer-ho realitat”.

El procés participatiu comptarà amb diversos tallers que es duran a terme els mesos de maig i juny. Tothom qui vulgui participar-hi ha d’enviar un correu a participacio@santcugat.cat o fer la seva aportació al web decidim.santcugat.cat.

Un cop finalitzades les fases de participació ciutadana, l’Ajuntament avaluarà les aportacions rebudes, farà el retorn dels resultats als participants i presentarà les conclusions, que serviran de base per elaborar la proposta final del Pla d’Equipaments, que tindrà una vigència de 8 anys. 

Procés participatiu a la Floresta

Així mateix, Damià Calvet i Joan Puigdomènech també van explicar que el dissabte 6 de maig s’inicia un altre procés participatiu a la Floresta: el de mobilitat i el de la 2a fase del Pla de Millora d’aquest barri.

Els tallers de propostes es duran a terme del mes de maig al mes de juliol. Tothom qui vulgui participar-hi ha d’enviar un correu a participacio@santcugat.cat. L’objectiu és decidir com organitzar l’espai públic a la Floresta per tal de fer un barri més amable i segur per a vianants i ciclistes. 

Top