Al contingut principal

Detall notícia

  • Presentació de l'onada corresponent a febrer 2017 de l'Observatori Sociològic
  • Presentació de l'onada corresponent a febrer 2017 de l'Observatori Sociològic
  • Porta d'entrada a l'edifici de l'Ajuntament

05 de abril 2017 Ciutat

L’Ajuntament és la institució en què més confia la ciutadania de Sant Cugat, més d’un 82%

L’estat general de la ciutat és l’aspecte més valorat en el darrer Observatori Sociològic, seguit de l’oferta i instal·lacions esportives.


Aquest dimarts s’ha donat a conèixer la darrera onada de l’Observatori Sociològic, corresponent al febrer del 2017, en què els santcugatencs i santcugatenques han assegurat  que l’Ajuntament és la institució en què més confien, un 82,6%. De mitjana el consistori treu un 6,4, seguit del Parlament de Catalunya, amb un 5,4 i el Govern de la Generalitat amb un 5,3. El Congrés dels Diputats i el Govern central són les institucions que tanquen la llista, amb un 3,5 i un 2,8 respectivament.

La satisfacció dels santcugatencs i santcugatenques de viure a la ciutat es manté molt alta, amb un 90%. Sis de cada 10 veïns i veïnes creu que Sant Cugat és una ciutat cívica i segura, i es manté en el notable (7).

La promoció de l’esport és un dels elements essencials de la ciutat (7,06), seguit de l’impuls a la cultura i la creativitat (7,05), el benestar dels veïns i les veïnes (6,71) i la garantia de la qualitat a tots els centres educatius (6,57).

Tot i la satisfacció de viure a Sant Cugat, els ciutadans mostren preocupació per la inseguretat ciutadana, el trànsit, la gestió econòmica o l’asfaltat dels carrers.

El Punt Verd del Centre, un dels espais més coneguts

En aquesta darrera onada de l’Observatori Sociològic també s’ha preguntat per el coneixement d’alguns serveis de l’Ajuntament com el Punt Verd del Centre. Aquest espai el coneixen vuit de cada 10 veïns, mentre que l’han utilitzat alguna vegada set de cada 10.

Pel que fa a la presència de porcs senglars a la ciutat, el 84,7% asseguren que no han tingut mai cap incidència. El 33,6% creu que si es controlen no suposen cap problema, i el 37% creu que si estan dins de la trama urbana poden ser un problema.

El 73,9% diu conèixer la pista de gel de Nadal, el 68,3% l’Envelat de Nadal i el 41,8% el ramat de pastura a Collserola per a la protecció d’incendis. Les tres actuacions estan ben valorades amb un 6,5, un 7,3 i un 8,2 respectivament.

D’altra banda, la Policia Local és el servei municipal més conegut (92,3%), seguit de les Biblioteques (89,9%), els autobusos urbans (84,1%), els centres educatius (79,6%) i el web municipal (74,6%). A l’altra costat de la graella hi ha l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (11,2%) i les Oficines d’Atenció Ciutadana dels districtes (30,5%).

Satisfacció per la gestió municipal

La gestió municipal és un dels aspectes preguntats en l’Observatori Sociològic. El 94% dels ciutadans coneixen Mercè Conesa, una xifra rècord que puja més de tres punts percentuals respecte la darrera onada de l’Observatori. Pel que fa a la gestió de l’alcaldessa és satisfactòria amb un 6,5. L’actuació del govern municipal va en la mateixa línia, i els santcugatencs i les santcugatenques li atorguen un 6,3.

Si ens fixem en el camp de la informació, la revista municipal, que edita cada trimestre l’Ajuntament, és la segona opció (17,5%) dels veïns i veïnes per conèixer que passa a la ciutat, mentre que la web municipal és la tercera (9,6%).

El regidor de Medi Ambient i Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puig Domènech, ha explicat en el decurs de la presentació que “l’Observatori Sociològic és una radiografia de la percepció que tenen els ciutadans i ciutadanes de la ciutat. Al govern ens serveix per prendre el pols i reforçar les actuacions allà on cal”.

L’Observatori Sociològic corresponent al mes de febrer de 2017 s’ha elaborat amb entrevistes fetes en dues ocasions, l’octubre del 2016 i entre el 3 de gener i el 13 de febrer del 2017, a partir de 1.000 enquestes telefòniques fetes a homes i dones empadronats a Sant Cugat de 17 anys o més. El nivell de confiança de la mostra és del 95,5%. 

 
Top