Al contingut principal

Detall notícia

  • Exterior de l'Ajuntament

20 de juny 2017 Ple municipal

L’Ajuntament crearà un cens de solars sense edificar i edificis ruïnosos amb la voluntat de donar-los un ús comunitari

El ple aprova també per moció institucional un protocol per conservar i rehabilitar les masies, protegir el bosc de Volpelleres i crear una Bústia Ètica.


El ple municipal celebrat aquest dilluns ha aprovat una moció institucional que crearà un cens municipal de solars no edificats i d’edificis ruïnosos. A través de la identificació d’aquests espais, l’Ajuntament vol facilitar-ne la millora i, si és possible, parlar amb la propietat a fi de negociar que es converteixin en zones d’aparcament o d’esbarjo per a la ciutadania.

Actualment, l’Ajuntament té registrats un total de 88 solars i edificacions, que ja són objecte d’estudi. La posada en marxa d’aquest cens també farà possible l’agilització dels procediments de disciplina urbanística en cas que siguin necessaris. El consistori vol vetllar pel bon estat dels solars i edificacions de manera que no es converteixin en un problema per al veïnat i la ciutadania.

Mocions institucionals aprovades

D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció institucional per elaborar un control de conservació i rehabilitació de les masies de Sant Cugat. A través d’aquest protocol, el consistori també preveu rehabilitar les masies -de propietat municipal- de Can Canyameres i Can Rabella.

A més, també n’ha aprovada una altra per protegir el bosc de Volpelleres. La moció dóna suport al projecte de parc metropolità ubicat en aquesta zona que actualment està elaborant l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Finalment, s’ha aprovat una tercera moció institucional per crear una Bústia Ètica de denúncia de la corrupció i les males pràctiques públiques.

Sis mocions més aprovades

  • Moció conjunta dels grups municipals d’ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES en defensa de l’autonomia local davant els pressupostos generals de l’Estat 2017. S’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte C’s i PP, que hi ha votat en contra.
  • Moció conjunta dels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i PSC per elaborar la Llei de transició energètica, que permeti a les energies renovables desenvolupar-se adequadament i atorgui al sector un marc normatiu transparent i equilibrat. S’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte el PP, que hi ha votat en contra.
  • Moció conjunta dels grups municipals del PSC i PDeCAT-Demòcrates per millorar el control de les contractacions i les condicions laborals. S’ha aprovat per unanimitat.
  • Moció del grup municipal de C’s per a la millora en la gestió del servei que presta l’empresa concessionària del pàrquing de Can Quitèria. S’ha aprovat per unanimitat.
  • Moció del regidor no-adscrit, Dimitri Defranc, sobre la millora i cura de la fauna acompanyant de Sant Cugat, el seu pool genètic i salut de l’entorn. S’ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte la CUP, que hi ha votat en contra.
  • Moció del grup municipal d’ERC-MES per exigir a Germà Gordó la renúncia al seu escó del Parlament de Catalunya. S’ha aprovat per unanimitat.
 
Top