Al contingut principal

Detall notícia

  • El tinent d'alcalde Damià Calvet i la regidora Esther Salat explicant que l'Ajuntament assumirà construcció de l'escola La Mirada
  • Plànol d'ubicació de l'escola La Mirada, inicialment anomenada Escola nova

09 de juny 2017 Educació

L’Ajuntament avança la construcció de l’escola La Mirada per donar resposta a la demanda a l’etapa de primària

El consistori assumirà la redacció del projecte, la direcció de l’obra i la construcció de l’edifici perquè entri en funcionament al curs 2019-20.


L’Ajuntament avançarà la construcció del nou edifici de l’escola La Mirada, a Volpelleres. S’estan acabant de tancar els detalls de l’acord amb el Departament d’Economia de la Generalitat que ha de permetre avançar la seva entrada en funcionament al setembre del 2019

La construcció de l’escola La Mirada – no inclosa en la planificació del Departament d’Ensenyament pels propers 3 anys  – permetrà absorbir l’increment de demanda, actual i futura,  especialment a P3 i completar el mapa escolar amb l’alliberament dels mòduls que actualment ocupa el centre (av. Can Bellet) al barri de Volpelleres.

Davant les restriccions pressupostàries del govern català, el nou edifici ha d’evitar la creació de grups addicionals en altres centres públics de la ciutat o bé la instal·lació de més mòduls.

Un edifici i una escola amb un projecte educatiu innovador

L’Ajuntament assumeix la redacció, licitació i construcció del nou centre educatiu amb un cost aproximat de 6,5 milions d’euros. Per abordar aquesta important inversió de ciutat, es buscarà finançament extern de 6 milions i 500.000 seran assumits amb recursos propis d’aquest exercici.

Així, es pot començar a licitar la redacció del projecte i la direcció de l’obra abans de l’estiu amb la voluntat de començar obres – si no hi ha contratemps - el setembre del 2018.

L’Ajuntament i la Generalitat formalitzaran l’acord mitjançant un conveni del qual se n’estan acabant de redactar els últims serrells i que contempla l’obligació del govern català de retornar un 80% de la inversió feta per la ciutat. 

La cooperació entre el Departament d’Ensenyament i els ajuntaments està prevista en la disposició addicional 15a de la Llei d’Ensenyament i la Llei Municipal de règim Local.

Que sigui l’Ajuntament l’administració que liciti el projecte permetrà impulsar un edifici arquitectònicament pensat per donar sortida a un projecte educatiu singular i innovador. Així es pretén que l’arquitectura de la nova escola estigui estretament vinculada amb les metodologies d’aprenentatge en el marc d’escola avançada.

Més places de primària

Malgrat la posada en marxa de l’escola La Mirada el curs passat, els resultats de la preinscripció del 2017 evidencien un creixement en la demanda de places de P3 i la necessitat d’incrementar les places públiques. Una demanda provinent pel nombre de naixements, l’esforç realitzat aquests darrers anys per una escola pública de qualitat i l’arribada de famílies amb infants en edat escolar. Amb aquesta decisió, l’equip de govern vol donar sortida a aquest increment de demanda  

Top