Al contingut principal

Detall notícia

  • Pis per a habitatge social adquirit a través del dret a tanteig i retracte
  • La tinent d'alcalde Susanna Pellicer durant la visita al pis adquirit a través del dret a tanteig i retracte

31 de maig 2017 Habitatge

L’Ajuntament amplia el parc d’habitatge social a través del dret a tanteig i retracte a favor de l’administració

El primer immoble obtingut per aquesta via ha significat un cost de 84.000 euros en concepte d’adquisició i posterior rehabilitació.


L’Ajuntament ha ampliat el parc d’habitatge públic amb un pis adquirit a través del Dret a tanteig i retracte a favor de l’administració de la Generalitat. Es tracta del primer immoble que s’adquireix amb aquestes condicions, i que ara passarà al Fons Social que gestionen els Serveis Socials municipals. Aquesta és una de les noves mesures impulsades des del consistori amb la voluntat de donar resposta a les famílies més vulnerables en una matèria cabdal com és l’accés a l'habitatge.

 La Llei del dret a l’habitatge de Catalunya prioritza les administracions locals a comprar aquells immobles que estan a mans de les entitats bancàries per desnonament. El preu però, ha d’estar per sota del valor de mercat.

L’operació ha tingut un cost total de 84.000 euros, dels qual 58.000 han estat per a la compra i 26.000 per a la rehabilitació. Per poder fer front al cost total, l’Ajuntament ha obtingut una subvenció de 30.000 euros de la Diputació.

Per a la tinent d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, “l’adquisició d’aquest immoble suposa una oportunitat per ampliar el parc d’habitatge públic. Evitem que el pis caigui a mans d’especuladors i el podem destinar a una família usuària del serveis socials municipals”.

Pellicer ha afegit que “la voluntat és treballar en totes les línies possibles per ampliar el parc d’habitatge públic, la llei de tanteig i retracte és una més que se suma a la campanya d’Hàbitat3, i a totes les promocions de lloguer de Promusa, que molt aviat arribarà als 500 pisos”.

La rehabilitació, que s’ha fet a través de Promusa, ha servit per adequar els 61 metres quadrats de l’immoble i els 11 de terrassa i patis. En concret s’ha rehabilitat el lavabo, la cuina i els patis. A banda s’ha renovat la instal·lació elèctrica i s’hi ha posat una nova caldera. 

L’objectiu de l’Ajuntament és aconseguir més pisos a través del dret de tanteig i retracte. Actualment ja hi ha 40 pisos al Fons Social i gairebé 500 més en règim de lloguer, dels quals una quarantena estan en construcció.

Top