Al contingut principal

Detall notícia

  • Accés a l'edifici de l'Ajuntament
  • Sant Cugat, municipi d'Europa

28 de febrer 2017 Ajuntament

L’Ajuntament alerta a HazteOir que no són benvinguts a Sant Cugat i que es reserva el dret de presentar denúncia

El consistori considera que una campanya amb missatges transfòbics i d’intolerància no hauria de tenir cabuda enlloc.


L’Ajuntament alerta que l’associació HazteOir no ha fet cap petició per poder portar la seva campanya transfòbica a Sant Cugat i, en cas de fer-ho, el govern municipal assegura que no ho autoritzarà. La primera tinent d’alcalde, Cristina Paraira, remarca que “els missatges d’aquesta associació, missatges transfòbics i d’intolerància, no tenen cabuda a Sant Cugat”.

Paraira assegura que “és lamentable que avui en dia hi hagi associacions que promoguin aquests missatges d’intolerància. A Sant Cugat treballem per la plena normalització de la transsexualitat i la identitat de gènere”.

Posicionament del Ple

El ple municipal ha aprovat mocions en aquest sentit en tres ocasions en aquest mandat. El maig passat, amb els vots de CDC, ERC-MES, ICV-EUiA, CUP-PC, C’s i PSC, es va aprovar una moció  per elaborar un pla municipal que englobés el conjunt de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals a Sant Cugat.

Fa un any es va aprovar per unanimitat una moció per elaborar un protocol educatiu per la plena normalització dels menors transsexuals i intersexuals, així com contra la transfòbia i l’assetjament escolar per identitat o expressió de gènere.

Finalment, el 18 de gener del 2016 el ple va mostrar el seu condol per la mort de l’Alan Montoliu Albert, i condemnava la transfòbia.

L’Ajuntament recorda a HazteOir que no tenen permís per aturar-se a Sant Cugat per desenvolupar la seva activitat i avisa que “es reserva el dret de denunciar els missatges, que són intolerants, i que no es poden permetre”. Finalment, també fa una crida a la resta d’ajuntaments perquè actuïn en el mateix sentit.

 

Top