Al contingut principal

Detall notícia

  • Escola bressol Mare de Déu de Montserrat
  • Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat
  • Sistema de tarifació social Patronat Municipal d'Educació curs 2017-2018

21 de abril 2017 Educació

La tarifació social es simplifica i amplia per arribar fins al 70% a les escoles bressol municipal

El nou sistema, que es porta a debat el ple d’abril, iguala els criteris de bonificació amb la resta d’ajuts socials de l’Ajuntament.


El Patronat Municipal d’Educació presenta per el curs 2017-2018 un nou sistema de tarifació social, després d’un primer any on ja s’han aplicat bonificacions. Tal com estableix el Pla de Garantia Educativa, l’Ajuntament  presenta un sistema de tarifació social que garanteixi l’accés a l’educació a totes les famílies als serveis del PME.

La nova tarifació social, preveu bonificacions de fins el 70% a les escoles bressol municipals, el 50% a l’Escola d’Art i Disseny i del 32% a l’Escola de Música i el conservatori. Per determinar els trams sobre els quals aplicar la tarifació social s’ha agafat de referència l’IRSC. Amb el sistema de tarifació s’establirà un ventall de 3 nivells, adequant amb més detall el preu a les rendes familiars existents a la ciutat. A més a partir d’ara, a l’Escola d’Art i Disseny també es podrà demanar bonificació per a les despeses no docents.

La regidora d’Educació, Universitat, Família i Recursos Humans, Esther Salat, ha destacat que “doblem els recursos que es destinen a la tarifació social, perquè volem arribar a més gent amb l’accés de les rendes mitjanes i evitar que les famílies hagin de passar per Serveis Socials”. Salat també ha explicat que “a les escoles bressol es pot arribar a una bonificació del 70% però en alguns casos pot ser del 100% amb ajuts dels Serveis Socials”.

D’aquesta manera per exemple, una família de tres membres amb uns ingressos anuals inferiors als 14.951,90€ pagarà a l’escola bressol 76,65 €/mes, en canvi si els ingressos anuals d’aquesta mateixa família superen els 22.919,33€ pagaran 255,50€/mes.

Amb el nou sistema de tarifació social, que es debatrà dilluns en el ple d’abril, s’equiparen les bonificacions amb els criteris i taules de tarifació social de la resta d’ajudes municipals. A banda de generar millores en la gestió administrativa.

Top