Al contingut principal

Detall notícia

  • Generalitat i 10 municipis del Vallès Occidental i del Baix Llobregat reclamen  la finalització de l’enllaç de l’AP7 i l’A2
  • El tinent d'alcalde Damià Calvet ha assistit a la reunió en representació de Sant Cugat

24 de juliol 2017 Ajuntament

Front comú d’ajuntaments i Govern català per demanar a Foment la finalització de l’enllaç entre l’AP7 i l’A2

El tinent d’alcalde Damià Calvet demana “menys control del FLA i més diligència i eficàcia en les infraestructures a Catalunya”.


La Generalitat i 10 municipis del Vallès Occidental i del Baix Llobregat, entre ells Sant Cugat, han unit forces aquest dilluns per reclamar al Ministeri de Foment que es reprenguin les obres de l'enllaç entre l'A2 i l'AP7 perquè puguin estar enllestides al 2018.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha reunit aquest dilluns amb els alcaldes i representants polítics dels municipis afectats. Els municipis han constituït un grup de treball, on s’hi incorpora també el Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l’objectiu d’impulsar les accions necessàries perquè s’acabi aquest obra, adjudicada pel Ministeri de Foment fa 10 anys. El grup de treball el formen els ajuntaments de Sant Cugat, Castellbisbal, Corbera de Llobregat, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Terrassa i El Papiol.

Obra estratègica

Per al tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, “estem davant una obra de caràcter local però estratègica en clau nacional ja que aporta competitivitat a les nostres empreses i al nostre territori. El Ministeri de Foment ha demostrat molt poca diligència, poca transparència ja que a dia d’avui encara no tenim clars ni els terminis ni els calendaris d’execució”.

“A vegades algú dubta de la vocació de servei de l’administració de l’Estat respecte les empreses i les persones de Catalunya. Necessitaríem menys control del FLA i més eficàcia amb les infraestructures de Catalunya” ha reblat Calvet.

Per al conseller Rull, aquest enllaç “és una obra de país, forma part del corredor viari mediterrani i és una d’aquelles inversions que amb pocs recursos genera un gran retorn econòmic, social i ambiental”.

La connexió de l’A2 amb la B30 a l’alçada de Castellbisbal és una obra de 74 milions d’euros inclosa al protocol signat entre el Ministeri de Foment i la Generalitat l’any 2005. Els treballs es van adjudicar l’any 2007, però han anat patint diferents aturades i reinicis. L’enllaç connectarà les dues vies sense haver de passar pel peatge de Martorell i, alhora, augmentar la connectivitat territorial del nord del Baix Llobregat a la xarxa viària d’altes prestacions.

Top