Al contingut principal

Detall notícia

 • Regidors i regidores davant pancarta Digues no a la violència contra les dones
 • Sala de plens
 • Sessió del ple municipal mandat 2015-2019

22 de novembre 2016 Ple municipal

Els plens començaran a partir de desembre a les 4 de la tarda i la intervenció del públic serà a les 8 del vespre

El plenari de novembre aprova dues mocions institucionals: per participar a la Setmana Europea de l’Esport i per afavorir l’accés d’animals domèstics en determinats espais


Després que l’Ajuntament hagi expressat, a través de la Junta de Portaveus, el seu suport al manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el ple municipal ordinari del mes de novembre ha aprovat les següents mocions:

 • Els plens del consistori a les 16 h i la intervenció del públic a les 20 h. El ple de l’ajuntament ha aprovat una moció d’Alcaldia que permetrà fer un pas endavant en la conciliació laboral i familiar. D’aquesta manera, a partir del desembre, els plens municipals començaran a les 4 de la tarda i la intervenció dels assistents es farà entre les 8 i les 9 del vespre. D’acord amb aquest nou horari, els plens municipals s’acabaran aproximadament a les 9 del vespre.
 • Moció institucional per participar en la Setmana Europea de l’Esport. El consistori ha aprovat una moció institucional perquè l’Ajuntament defineixi un pla d’activitats i accions per promocionar la pràctica de l’esport durant la Setmana Europea de l’Esport. L’objectiu és que aquest pla es pugui desenvolupar durant la Setmana de l’any que ve i que rebi finançament per part de la Unió Europea.
 • Moció institucional per ampliar l’espai social que els animals domèstics comparteixen amb els seus responsables. A través d’aquesta moció, l’Ajuntament durà a terme una campanya perquè els establiments comercials que ho desitgin puguin expressar-se com a animal friendly, de manera que acceptin l’entrada dels animals de companyia dels seus clients. De la mateixa manera, l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de la casa consistorial permetrà l’accés als animals de companyia adequadament lligats amb corretja.
 • Adhesió a la campanya ‘Digues no, les vendes il·legals al carrer estan prohibides’. Amb els vots favorables de CDC, C’s, PSC i PP –la CUP i el regidor no adscrit hi ha votat en contra i ERC-MES i ICV-EA s’han abstingut- l’Ajuntament s’ha adherit a la campanya impulsada per l’Agència Catalana del Consum per frenar la venda il·legal als espais públics. D’aquesta manera, l’Ajuntament posarà a disposició dels comerços, restauradors i establiments en general díptics i cartells informatius per conscienciar la ciutadania dels perjudicis que comporta aquesta pràctica.
 • Moció de suport al referèndum de Catalunya. El ple municipal ha aprovat una moció de suport a la proposta de resolució aprovada el 6 d’octubre del 2016 al Parlament de Catalunya, que inclou tot el desplegament necessari per al procés constituent. Així mateix, la moció expressa la voluntat del consistori que tingui lloc un referèndum vinculant sobre la independència al setembre del 2017. La moció ha tingut els vots favorables de CDC, CUP, ERC-MES i el regidor no adscrit. PP hi ha votat en contra i PSC i ICV-EA s’han abstingut.
 • Moció per a la millora de l’accessibilitat a l’estació dels FGC de la Floresta. Amb els vots favorables de CDC i C’s, l’abstenció de PSC i PP, i el vot en contra de CUP, ERC-MES i ICV-EA, l’Ajuntament reclamarà als Ferrocarrils de la Generalitat la inversió en l’accessibilitat de l’estació de la Floresta, en concret a l’andana en direcció a Barcelona.
 • Moció de lluita contra la sida i per fer front a l’estigma i la discriminació relacionats al VIH. L’Ajuntament incorporarà la commemoració del dia 1 de desembre, Dia mundial de lluita contra el VIH/Sida, en el seu calendari anual amb la penjada d’un llaç vermell al balcó del consistori. A més a més, el ple de Sant Cugat es compromet a lluitar per la igualtat social efectiva de les persones amb anticossos o que hagin desenvolupat aquesta malaltia. La moció s’ha aprovat per unanimitat excepte en el punt 3, en què PP i C’s hi ha votat en contra.
 • Moció sobre la rebaixa de l’IVA als serveis veterinaris. Amb els vots favorables de tots els grups –excepte el PP que hi ha votat en contra i C’s que s’ha abstingut- el consistori ha instat el Govern espanyol a donar compliment a la proposició no de llei sobre la rebaixa de l'IVA en els serveis veterinaris aprovada pel ple del Congrés dels Diputats perquè sigui del 10%.
 • Moció sobre la instal·lació de comptadors telegestionables. El consistori instarà el Govern de la Generalitat i de l’Estat a una paralització preventiva de la instal·lació dels nous comptadors telegestionables a causa dels incompliments del mateix Govern de l’Estat de la directiva europea i d’acord amb l’aplicació de les recomanacions del Parlament Europeu sobre el principi de precaució sobre la salut en la instal·lació dels nous comptadors. La moció s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups excepte PP i C’s, que s’han abstingut.
 • Moció per instar al Ministeri de l’Interior que proveeixi de noves instal·lacions la Policia Nacional. Amb els vots favorables de CDC, C’s, PP i PSC, i el vot en contra d’ERC-MES, CUP i ICV-EA, l’Ajuntament demanarà al Ministeri de l’Interior l’impuls de la inversió necessària per fer que la comissaria local de la Policia Nacional disposi d’unes noves instal·lacions a Sant Cugat.
 • Moció per dotar d’aparcament per a usuaris el CAP de Can Mates. D’acord amb aquesta moció -aprovada per CDC, ERC-MES, PSC i el regidor no adscrit, i que ha tingut els vots en contra de C’s i PP i les abstencions de CUP i ICV-EA- l’Ajuntament crearà un procediment per a la construcció d’un aparcament gratuït per a usuaris del CAP de Can Mates.
 • Moció per a l’adhesió al manifest de les universitats catalanes per un millor finançament i una rebaixa de les matrícules. Amb els vots favorables de tots els grups municipals, l’Ajuntament ha acordat donar suport al manifest conjunt de les universitats catalanes per reclamar millores de finançament i una rebaixa de les matrícules dels estudiants.
Top