Al contingut principal

Detall notícia

  • Claustre del Monestir

12 de juliol 2017 Cultura

Els Museus de Sant Cugat ofereixen un any més activitats d’estiu gratuïtes per a tota la família

La programació, fins a primers de setembre, convida a descobrir el patrimoni i la història locals de forma lúdica.


Els Museus de Sant Cugat proposen, un any més, una oferta en temps de lleure gratuïta i per a tota la família per tal de descobrir el patrimoni de forma lúdica al programa Estiu als Museus. Totes les activitats són desenvolupades, dutes a la pràctica i supervisades per l’equip d’educació dels Museus.

Per tal de treballar els projectes amb la comunitat i establir xarxa amb l’entorn immediat del Museu-Monestir, l’equipament ha incorporat activitats que es duen a terme conjuntament amb professionals dels àmbits que es treballen, per exemple, els tallers d’art El Claustre m’inspira art i Mini Tapís, que compten amb la implicació de Pou d’Art.

Enguany, i com ha novetat, es proposa un taller de miniatures medievals, com a complement del taller d’escriptura medieval. Aquest taller el dissenya i desenvolupa en Jorge Rodríguez, doctorand en iconografia medieval, i membre de l’equip d’educació dels Museus.

L’Estiu als Museus completa la seva oferta amb les activitats permanents dirigides a públic adult, com les portes obertes a les diverses seus durant tot l’estiu (Museu-Monestir, Capella de Sant Domènec, Celler Modernista i Museu del Tapís Contemporani).

Projecte 'Guia'm'

Cal destacar també la bona acollida que està tenint el projecte Guia'm, una visita guiada al Claustre que es fa cada dissabte i diumenge (excepte els primers) i que està conduïda per persones afectades per la Síndrome d’Asperger. Setze mesos després de la seva implementació, aquesta activitat té una mitjana de 15 persones per visita i aquest mes ha batut el rècord de recaptació en quant a aportació voluntària per part de les persones que segueixen l’itinerari.

Top