Al contingut principal

Detall notícia

  • Adaptació del cartell de la Festa Major 2017
  • Cartell de la Festa Major 2017

22 de maig 2017 Ciutat

Coetus i Carles Dènia, Gertrudis, Oques Grasses i Animal, banda sonora de la Festa Major 2017

El Sant Cugat Esport F.C, en l’any del seu centenari, serà el pregoner d’una festa que s’allargarà del 28 de juny al 2 de juliol.


A partir del dimecres 28 de juny, Sant Cugat es vestirà un any més de festa. Durant cinc dies, fins el diumenge 2 de juliol carrers i places de la ciutat s’ompliran de música, espectacles, i activitats. La programació d’enguany fa una clara aposta per les arts escèniques de carrers, amb petits caps de cartell distribuïts en diferents espais.

Una festa plena d’espectacles al carrer

Circ, titelles, teatre i música. Aquest quatre ingredients ompliran places i carrers durant cinc dies. La música també tindrà un paper important amb les cançons d’autor de Coetus i Carles Dènia. La Rumba anirà a càrrec de Gertrudis el primer dia de festa a la plaça d’Octavià. L’endemà, Bruno Oro & Vicenç Martin Dream Big Band reviuran la música d’un dels grans del segle XX a l’espectacle Frank Sinatra 100 anys. A banda, el mateix dijous un dels grups de moda, Animal presentarà el seu primer disc. Divendres serà el torn d’Oques Grasses, que portaran a la ciutat el seu tercer disc, i dissabte torna la rumba amb el Derrumband.

Tres espais nous, d’un total de 14

La Festa Major tornarà a tenir com a protagonistes els espais. Enguany n’hi haurà fis a 14, dels quals tres seran nous. Els més petits (0 a 3 anys) i els seus pares poden trobar un espai tranquil a la Càpsula Claustre, amb contes, jocs i música relaxada. Una altra de les novetats és l’És-fera jove, al llac del Parc Central s’uneixen la cultura Sound System i l’Electrònica. Finalment s’estrena també La plaça de la dansa (plaça Can Quitèria), on cada tarda es podran veure exhibicions, fer classes i escoltar concerts de Swing, Lindy Hop, Hip-Hop, Salsa, Bollywood i Balls de Saló.

Aquest 2017, repeteixen l’Espai Arrel (plaça d’Octavià), la DesPlaça Jove (Parc Ramon Barnils), la FM Alternativa (rambla del Celler amb carrer de les Bòbiles), La Taverna (plaça Barcelona), el STQbeer Festival (plaça Barcelona), el Food&Fun (Parc Central), Espai d’arreu (plaça de l’alcalde Magí Bartralot), l’Esport al Carrer (Parc de Can Vernet) i la Fira d’atraccions instal·lada al mateix espai del Cami Vell de Sabadell.

La Caseta del CPA, enguany estrena nova ubicació al carrer de Pau VI, mentre que la Plaça del Jazz celebra 10 anys al Celler Modernista.

El Santcu, pregoner de la Festa

Enguany, l’alcaldessa ha escollit el Sant Cugat Esport F.C com a pregoner en l’any del centenari d’aquesta entitat esportiva. El club, conegut popularment com el SantCu, va ser fundat l'any 1916 i el seu primer soci va ser en Antoni Auladell i Tortosa. Tot i que ja fa alguns anys que desenvolupa la seva activitat a les instal·lacions de la zona esportiva municipal de Coll Favà, l'històric camp del Celler continua ben present en la memòria de tots aquells qui el van conèixer.

El 'Paga-li Joan', la tradició que ja escalfa motors

El dia de Sant Pere torna el tradicional ball del ’Paga-li Joan’ a l’Hort de l’Abat  - Jardins del ‘Paga-li Joan’, organitzat per Comissió del Paga-li, Esbart, Mediterrània i Coordinadora. Les inscripcions per participar al ball del ram i el vano es poden fer arribar a través del correu pagalijoan@gmail.com o directament als assajos fins el 9 de juny.

Una Festa Major digitalitzada

La Festa Major tornarà a viure’s intensament a les xarxes. Unes setmanes abans ja es podrà trobar a l’App Store i a la Google Play la versió 3.1 de l’app “FMSantCugat” amb tota la programació per dies, tipus d’activitats i per espais. A més de comptar amb missatges push, per saber immediatament qualsevol canvi d’escenari o informacions d’última hora. La programació també es podrà consultar al web municipal, santcugat.cat, per tal de reduir els programes de paper que es podran trobar en espais i edificis municipals i al punt d’informació de la Festa Major.

A les xarxes socials, la Festa Major també es podrà seguir, participar-hi i comentar-la amb el hashtag #FMsantcugat. Els perfils a les xarxes socials són:  

A Instagram un any més torna el concurs de fotografies. Per participar-hi cal seguir el perfil @fmsantcugat i fer una fotografia amb el hashtag #concursFM17  El premi d’enguany serà una càmera instantània.

Top