Al contingut principal

Detall notícia

  • Carrer Mariné
  • Carrer Sant Eduard

09 de març 2017 Territori

Ajuntament i veïnat consensuen incrementar l’arbrat en la reforma dels carrers de l’Eixample Sud

El projecte per millorar l’accessibilitat a la zona guanyant espais per al vianants augmenta de 27 a 94 els arbres previstos.


L’Ajuntament ha consensuat amb veïns del barri de l’Eixample Sud una nova proposta d’actuació per reformar els carrers Sant Eduard i Mariné. El nou projecte, que incrementa notablement el nombre d’arbres que es plantaran, es pot consultar a santcugat.cat/plaeixamplesud.

Inicialment el projecte de reforma preveia que aquests carrers es quedessin amb 27 arbres. Aquesta proposta, tot i que s’havia detallat en una reunió de veïns abans de començar les obres, va generar alguna preocupació una vegada iniciats els treballs. Ajuntament i veïns es van tornar a reunir la setmana passada per consensuar una nova proposta que incrementés el nombre d’arbres sempre i quan es prioritzés l’eixamplament de voreres per millorar la mobilitat dels vianants.

Finalment es va acordar incrementar els arbres que es plantaran, fins a un total de 94 exemplars. A més a més, en el tram del carrer Mariné situat al costat de l’escola Pi d’en Xandri (entre el carrer Santa Teresa i l’avinguda Gaudí) s’han plantat 10 arbres dins d’aquesta escola –al costat de la tanca- perquè també facin ombra al carrer Mariné.

Millorar l’accessibilitat del vianant, prioritari

L’objectiu de la reforma dels carrers Sant Eduard i Mariné és millorar l’accessibilitat, ja que tenen voreres molt estretes i entrebancs com pals de telefonia o arbres que dificulten el pas. Per aquest motiu la prioritat és eixamplar i reordenar les voreres per deixar més espai per al vianant, especialment per a la gent gran, per als cotxets d’infants i per a les persones amb mobilitat reduïda. 

El projecte de reforma de l’Eixample Sud també inclou –a part dels carrers Sant Eduard i Mariné- els carrers Bergara, Sant Josep, Santa Teresa i Sant Salvador. En total les voreres i els xamfrans en aquest barri s’ampliaran en 773 m², se soterraran 28 pals elèctrics i 22 de telefonia, es desplaçaran 16 fanals de les voreres i es construiran nous escocells. També se substituirà l’enllumenat públic amb 47 nous fanals de menor alçada i més integrats al caràcter residencial del barri.

Amb aquesta actuació, la voluntat del consistori és impulsar la millora dels carrers al municipi per enfortir el benestar de la ciutadania.

Top