Menú Principal

  1. Viu
  2. Gaudeix Cultura, lleure, esports i ...
  3. Participa Associacions i entitats, ...
  4. Estudia Tota l'oferta formativa
  5. Ajuntament Organització, gestions, ...


Ciutat amiga de la infància

Logotip Sant Cugat Ciutat amiga de la Infància

L’octubre de 2012 Sant Cugat va ser declarada "Ciutat Amiga de la Infància", un reconeixement que promou UNICEF i que compta també amb l’aval del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. El jurat responsable va reconèixer de manera especial "la capacitat de Sant Cugat per implicar totes les entitats educatives del municipi i crear xarxes i sinèrgies entre els diversos recursos disponibles".


Al mes de novembre, a Màlaga, l’alcaldessa Mercè Conesa recollia aquest reconeixement, que feia extensiu a totes les entitats i agents educatius de Sant Cugat i que té vigència fins l’any 2016.


La ciutat dels nens i les nenes


A Sant Cugat els nens i nenes i els joves menors de 18 anys representen una quarta part del global de la població. En concret, la xifra supera els 21.000 menors. De la mateixa manera, el municipi té l’índex de natalitat més alt de Catalunya i el segon de l’Estat espanyol.


Sant Cugat ha dissenyat el seu projecte de ciutat tenint molt en compte els infants i els joves. De manera transversal, aquests són objecte de les polítiques municipals i així, en base a una estratègia planificada, s’ha significat per promoure el benestar de la mainada i de les seves famílies.


Projectes pensats per als infants i joves


L’Ajuntament destaca una trentena de projectes específics per als infants i joves o, si no han estat projectes específics, ha preparat un enfocament especial per als més petits. Aquests projectes s’han desenvolupat amb altres institucions, entitats i associacions de Sant Cugat que tenen en els seus objectius el benestar de la infància i l’adolescència. Alguns dels programes són:


· Pla Educatiu d’Entorn: confeccionat juntament amb el Departament d’Ensenyament i entitats santcugatenques, vetlla per la cohesió social a través de l’educació intercultural, l’equitat i l’ús de la llengua catalana. Més.

· Escola de Pares i Mares: conferències i cursos que promouen la implicació dels pares i mares a les escoles i que ofereixen eines per millorar la tasca d’aquests a l’hora d’educar els fills i filles. Més.

· Escoles bressol municipals: servei de referència a la ciutat, inclouen 8 centres educatius que possibiliten l’escolarització dels nens de 0 a 3 anys, amb una important funció de conciliació familiar i de cohesió social. Més.

· Pla de Dinamització Educativa: més de 130 activitats educatives específiques per a infants i joves a disposició dels centres educatius de Sant Cugat per complementar la tasca formativa. Més.

· Casal de Joves TorreBlanca: equipament destinat als joves de la ciutat perquè puguin desenvolupar activitats programades des del mateix centre o amb els seus propis projectes. Més.

· Servei d’Informació Juvenil: centre d’informació per a joves que inclou aspectes com la vivenda, el mercat laboral, etc. Més.

· Festival Petits Camaleons: el primer festival de música específic per a nens i nenes menors de 12 anys. Més.

· Consell d'Infants: els nens i nenes del municipi disposen d’un òrgan que els permet participar en el projecte de ciutat i en la presa de decisions que els afecten. Més.

· Programa d’esport escolar de l’OMET: pretén promoure la pràctica de l’activitat física i l’esport com a part del desenvolupament integral dels infants i joves, n'acull vora de 2.500 durant el curs escolar. Més.
Logo del Ajuntament de Sant Cugat
© Ajuntament Sant Cugat -
Pl. de la Vila, 1
Sant Cugat del Valles, Barcelona, 08190 Espanya
- T. 93 565 70 00 - 010